Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2019 19:58 - 4-то твърдение на американския цар Севт9
Автор: papurov Категория: Забавление   
Прочетен: 13724 Коментари: 22 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Не всяка национална философия може да разбере Американската.Но, ако разбереш американската философия , то тогава разбираш целия Свят!" - Севт9

Излиза, че допреди 250 години, светът е бил необясним, а днес той вече не е загадка, стига да си чел американските философи. А впрочем, кои са те?
Абе, Севт не беше ли тракийски цар, какво общо има с Америка, нещо ми се струва много си се заблудил философски:)))
Но мисълта ти е страхотна, не си спомням да съм чел нещо по-смислено откакто изчезнаха комунистическите лозунги.

image



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. radostinalassa - Севт се опитва да рекламира тук американизма
24.02.2019 20:34
Като че ли не ни стигат НПО - тата, че се довлече още едно такова. Не стига , че сме им колония, та и акъл ще ни дават, след като ни влекат към пропастта. Ние си имаме само 2 пола, а не 33 като тия небожествени същества.
цитирай
2. level6661 - роденият да пълзи, не знае, че има..и крила...
24.02.2019 21:06
radostinalassa написа:
Като че ли не ни стигат НПО - тата, че се довлече още едно такова. Не стига , че сме им колония, та и акъл ще ни дават, след като ни влекат към пропастта. Ние си имаме само 2 пола, а не 33 като тия небожествени същества.


такъв снобизъм...брррррр..и конформизъм и..еснафлък...тъп...
цитирай
3. oia - Къщата на дядо ми е на повече от 250 ...
25.02.2019 05:21
Къщата на дядо ми е на повече от 250 год. Каква ли е разликата между
философията на кощунството Америка и България???
Когато по-голяма част от хората разберат, че комунизъм, капитализъм ,ако
искате и фашизъм, а и всичко, което е представено, като идеологии,
но в плюс и минус, като противостояние, са дело на едни и същи мислители, Те са и от двете страни. За това всичко се върти в един омагьосан кръг. Оцветените партии са също продукт на същите идеолози.
Надявам се всички да проумяваме вече за какво става на въпрос, а именно: ЧЕ ЗЛОТО ЗА ВСИЧКИ ИМА ЕДИН КОРЕН, и вместо да се разделяме, време е да има обединение. Осъзнато, и с далновидност.
Няма невъзможно, когато човек реши да излезе от мрака и заблудата.
Знайте и това, колкото и да ви звучи парадоксално;
НОВОТО Е ПРИ НАС---БЪЛГАРИТЕ, а какво е --е в ход да се разбере.
Не се отчайвате, и нека заедно да покажем, че децата ни не са
предназначени за гавра !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

цитирай
4. morskipesni - България е ЕДИНСТВЕНАТА страна в ЕС, в която нищо европейско няма
25.02.2019 11:18
Тя е бедна, примитивна, асоциална, грозна, мръсна, объркана, антиекологична. Не беше така, дори през годините на сивия, недообмислен социализъм- тия съвременни "успехи" дължим изцяло на американската "ПОМОЩ". И се отдалечаваме от СЕБЕ СИ И ОТ ЦЕЛИЯ НОРМАЛЕН СВЯТ!
цитирай
5. vmir - САЩ са недостижими от стремеж да знаят,
25.02.2019 14:44
България деградира от невежи, които вярват, че вече знаят.

За да изрази невъзможност, Кърт Вонегът написал в негов роман, че нещо било толкова невъзможно, колкото България да има министерство на културата. Тук всички знаем, че това е невярно, и след като нашето министерство на културата изразило крайното си възмущение от невежеството на Вонегът, той изтеглил за своя сметка романа от пазара и се извинил подобаващо за грешката.

Случката била малко преди падането на комунизма, но и до днес прекалено много българи не виждат нищо странно в това да се биеш в гърдите с министерството си на културата и в същото време да вярваш, че то не върши нищо полезно.

Не знам дали има някаква връзка със случая, но по-късно Вонегът написал знаменитото си определение за тъпите копелета: "Проблемът с тъпите копелета е, че са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен".

Мисля, че човек трябва да е надарен с особено голяма тъпота, за да приема за невежество изненадите на другите от собственото му невежество или мърлящина. Или да се умилява от спомена как при комунизма настигахме американците и ако не беше дошла демокрацията, сега вече да ни дишаха праха и пушилката.
цитирай
6. radostinalassa - Глобалистите искат да унищожат милиарди хора, за да не потребяват толкова Е и храна
25.02.2019 15:26
Огромната част от тях са в Англия и США. Така, че едва ли бихме получили от тях нещо друго, освен горното. Не се залъгвайте. Ние сме най - старото население в Европа, а САЩ са на 250 години. Като в началото са избили индианците, за да им завземат земята и златото. Едва ли те биха могли да са ни мерило за култура .
цитирай
7. morskipesni - Кой може да сътвори такава мъдрост?
25.02.2019 16:01
"Проблемът с тъпите копелета е, че са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен". Достойна е за Притча Соломонова! Не ви требе джокер- х'американец е момчето, писател, ехе-хей! Та, като стане дума за х'американска "култура", сещайте се!
цитирай
8. radostinalassa - Много им е млада културата
25.02.2019 16:18
Затова трябва да бъдем по - снизходителни . Като към деца.
цитирай
9. vmir - 8. radostinalassa - Много им е млада културата
25.02.2019 16:45
radostinalassa написа:
Затова трябва да бъдем по - снизходителни . Като към деца.


САЩ са детето на света. Все още не са приклещени от ретроградни традиции и увековечени предразсъдъци. Затова са склонни чистосърдечно да вярват, че всичко работи и никой не е толкова глупав да си губи времето с имитиране на работа или намерения. Животът на отделния човек е твърде кратък, за да бъде хабен в лаладжийство или идеологии. Но културата им е жизнена, провокативна, честна и много по-задълбочена, отколкото си мислим, преди да ги опознаем отблизо. При тях липсва изкушението на личното самоизтъкване, което на нас ужасно ни пречи да разсъждаваме безпристрастно. Самоизтъкването при тях е комерсиално, а това ги е научило, че преиграването с него се заплаща с фалит. Затова те имат най-доброто планиране в света и знаят, че планът не е задача, а пътна карта към успеха само, ако отклоненията от него се интерпретират правилно и се предприемат предвидените корекции.
цитирай
10. radostinalassa - Детето на света подпира горе долу целият свят с военната си мощ
25.02.2019 17:18
Вече се налага някой да го възпита. И ще бъде възпитано. Не може детето да потребява 20 тона гориво на дете, а в другите страни много по - малко. Ще си отдъхнем дружно, когато то порасне и започне само да се издържа.
И да отбележа, че те могат да питат децата си, дали са момчета, момичета или нещо трето, но ние си знаем пола на децата ни. Анормалните са твърде малко, познай защо.
цитирай
11. starforlife - ~
25.02.2019 17:40
В самото начало на постинга, papurov, явно цитирайки Севт9 написа:
"Не всяка национална философия може да разбере Американската.Но, ако разбереш американската философия , то тогава разбираш целия Свят!"

Може би ще прозвуча американофилски, но поне според мен това е абсолютно вярно и в коментарите гледам Вмир се е опитал накратко да изложи защо.


В самото начало на постинга, papurov, изказвайки се вече лично написа:
Излиза, че допреди 250 години, светът е бил необясним, а днес той вече не е загадка, стига да си чел американските философи. А впрочем, кои са те?

А защо не Драйзер, Фицджералд, Синклер, Тенеси, Стайнбек, Грант Ууд...


В 9-ти коментар vmir написа:
САЩ са детето на света. Все още не са приклещени от ретроградни традиции и увековечени предразсъдъци. Затова са склонни чистосърдечно да вярват, че всичко работи и никой не е толкова глупав да си губи времето с имитиране на работа или намерения. Животът на отделния човек е твърде кратък, за да бъде хабен в лаладжийство или идеологии...

За да опознаеш Америка (и съответно разбереш философията й), не трябва да я познаваш задочно – от книгите, телевизията, Интернет...
Трябва да живееш в Америка и то не просто да живееш, а да се отправиш на Път, търсейки я. Тогава ще вникнеш в това, че тя е необятна, разнолика, дори "чудовищна", но пък ще разбереш и нещо много важно, а именно: Че Америка не е константно местообитание. Че тя е вечно обновяваща се. Че Америка е в непримирението в очите на хората.
"В очите на всички откривах нещо, което щях след това да забележа... във всяко кътче на страната: изгарящото желание да потеглят... за където и да е, само по-далеч от всяко ТУК".
цитирай
12. radostinalassa - Нали уж янките искаха да работят, а не да имитират работа ?
25.02.2019 18:04
А изгарящото желание да потеглят нанякъде, не противоречи ли с това им желание, и накъде искат да избягат от работата си?
цитирай
13. vmir - 10. radostinalassa,
25.02.2019 18:09
radostinalassa написа:
А нормалните са твърде малко, познай защо.


Защото трудно зацепваме, че нормалността може да има универсални изражения. Ние сме задръстени от отпадъчни ментални подплънки, прикрепящи доскоро катастрофиралата ни идеология, а сега сме замеряни с тях от същите, които ги създадоха за да придават на мъртвородената си идеология вид на жива.

Има и манталитетни предпоставки, докато американците казват, че времето е пари, ние се успокояваме с ориенталската поговорка, превърната в норма: "Времето пари не чини!" и сме склонни да похабим времето си срещу готови пари, докато американците използват времето, за да правят пари. Игнорираме Левски: "Ние сме във времето", камо ли американците да имаме за нормални, че са по-близо до него, отколкото сме ние самите.
цитирай
14. radostinalassa - "Защото трудно зацепваме, че нормалността може да има универсални изражения".
25.02.2019 18:29
Какво ще рече това? Искаш да кажеш, че е нормално да има 33 вариации на пола? Това е най - малкото богохулство. Не е в природата на българина да приема западните извращения. Малцинството анормални хора не бива да натрапват болестите си над мнозинството нормални. Това е фашизъм с либерални ценности.
цитирай
15. starforlife - Ох, Боже... Прибери си вересиите.
25.02.2019 18:41
radostinalassa написа:
Нали уж янките искаха да работят, а не да имитират работа ?
А изгарящото желание да потеглят нанякъде, не противоречи ли с това им желание, и накъде искат да избягат от работата си?

Тесногръдието не е порок. То е глупост.
Изразяването, Тинче, не е наслагване на букви, образуващи думи.
Глупостта от тесногръдието перманентно пречи да се вниква в смисъла на чуждото изразяване. А това вече е глупост на глупостта.


radostinalassa написа:
Какво ще рече това? Искаш да кажеш, че е нормално да има 33 вариации на пола?

И ето го пак - тесногръдието като висша форма на глупостта.
И то примесено с мнение за личностна еталонност.
цитирай
16. radostinalassa - Това го написа точно ти, Лайфчо
25.02.2019 18:59
А сега си прехвърляш думите върху мене. Съжалявам, че си тесногръд. Имаш много пропуски в общото образование извън електрониката, но никога не си признаваш. За съжаление.
цитирай
17. papurov - САЩ е велика страна и аз тук не осп...
25.02.2019 19:00
САЩ е велика страна и аз тук не оспорвам това, просто ми стана смешен лозунгът издигнат от Севт9. Ама като гледам не е смешник само той, някой беше написал, че САЩ не били обременени от традиции и разни там други неща, което може и да е вярно, но как тогава ще твърдим, че опознавайки САЩ, ще познаем целия свят, голяма част от който е обременен от традиции и други неща.
Друг е писал, че Америка се опознава като тръгнеш да пътуваш из нея, сещам се за любима книга "По пътя" на Керуак. Добре да пътуваме, но пътувайки из Америка, можеш ли опозна Китай? Може би минавайки през чайнатаун и виждайки неколцина китаеца, за някой това ще е достатъчно да си мисли, че познава хилядолетен Китай... абе мислете си каквото щете, аз по-голяма глупост не съм срещал от комунистическите лозунги досега:)
цитирай
18. radostinalassa - Доста трудно ще срещнем индианци в Америка..
25.02.2019 19:15
за което са се погрижили основателите на ЮС. Ще срещнем негри, които са довели да им слугуват. Първите янки не са били толкова работни, колкото сегашните.
цитирай
19. starforlife - ~
25.02.2019 19:20
~16. radostinalassa
Хааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа ха ха ха

~ 17. papurov
Коментарът ти е правдив, но изкривяваш изказаното от Севт9 и по-основно онова, което (предполагам) е вложил в изказа си.
Опитах се да ти го (по)кажа.
ПС: В Китай съм бил двапъти за по няколко дни, но и 20 да съм бил - не бих могъл да твърдя, че го познавам. Все пак бих могъл да твърдя, че го познавам повече от тези, които не са го помирисвали, но не се свенят например да пишат "анализи" за него и изказват в тях пълната глупост за равнопоставеността (при бизнеса да речем) там. Ама абсолютно невярно!

~ 18. radostinalassa
И отново: Хаааааааааааааааааааааааааааааа ха ха ха
цитирай
20. radostinalassa - Много си елементарен, ...
25.02.2019 19:36
но си винаги весел. Не те обременяват знанията на мъдреците. Опазил ни Бог, ако се учим от незрелите янки. Има опасност да станем като тях.Т.е. да олекнем и ние с 200 грама.
цитирай
21. vmir - 17. papurov
25.02.2019 20:10
papurov написа:
САЩ е велика страна и аз тук не оспорвам това, просто ми стана смешен лозунгът издигнат от Севт9. Ама като гледам не е смешник само той, някой беше написал, че САЩ не били обременени от традиции и разни там други неща, което може и да е вярно, но как тогава ще твърдим, че опознавайки САЩ, ще познаем целия свят, голяма част от който е обременен от традиции и други неща.


Нима условието да разпознаваш фанатизма е самия ти да станеш фанатик? Вярно е обратното - фанатика няма как да разпознае фанатизма, защото за него той е носител на светата истина. Фанатика вярва безрезервно, че възлюбеният му диктатор е най-добрия, най-демократичния, най-човеколюбивия... Че единствената любима Партия е безпогрешна "И когато съгреши дори". И естествено, фактите за него са "вражеска пропаганда".

А щатската система по конституция и учредителни документи не допуска системно фаворизиране на политически лидер или партия, което прехвърля вниманието, разбиранията и споровете към делата, вместо към личните качества, които може да са системно изграждан имидж или злоупотреба със страховете на хората. Затова при американците е малко вероятно да вярват, че съдбата на страната им зависи изцяло и фатално от изключителните качества на уникалния им и незаменим лидер, а попаднат ли по света на хора с подобни вярвания, разбират в каква ситуация се намират, без да са им необходими големи подробности.

Не е необходимо да изучиш идеите "Чучхе" и биографиите на управляващите в Северна Корея, за да разбереш защо освен за тях, хората там няма как да ти кажат нещо друго. Корейците могат да си вярват, че това е любов, но свободния човек знае, че човек без избор трябва да обича първо потисника си, за му бъде позволено да обича и себе си.

Свободата преодолява параваните, зад които се гради фалшивия имидж на тираните и дава криле на любознателността, познанието и самоизявата.
цитирай
22. radostinalassa - Човек трябва да обича себе си...
26.02.2019 17:15
за да може да обича и другите. Това е истината, а не обратното. Нашата история са Ведите, които имат над 7000 години. Историята на Запада е много по - кратка. Славяните никога не са имали роби, това не им е присъщо, както на западняците и потомците им В США.
цитирай
23. krumbelosvet - Американската пропаганда
02.03.2019 00:23
Американската пропаганда е най-могъща, защото е най-научнс, най-технологична, най-бюджетната. И има зад гърба си богатството на тая нация.
Но това могъщество ги подхлъзна да използват все повече ЛЪЖИ, отдавна го правят, така че скромните руски медии започнаха да печелят от ИСТИНАТА. И янките измислиха тъпата дума "хибридна война". НИКОГА войната не се е водила само с ЕДНО оръжие. И винаги е имала пропаганден вектор. Но не може да се лъже БЕЗНАКАЗАНО БЕЗКРАЙ.
НЯМА по-тоталитарна страна от САЩ, откак една ЧАСТНА БАНКА им печати парите. ТАЯ БАНКА е господарят на тая страна. Тя избира, тя проваля, тя и УБИВА президентите, ако не слушат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: papurov
Категория: Забавление
Прочетен: 33085
Постинги: 7
Коментари: 26
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031